Cum te ajută fotografiile în blogging? – How do photos help blogging?


For English version click here

.

Mai întâi vezi și apoi citești

O imagine valorează cât o mie de cuvinte – a spus cineva, cândva.

Și mare dreptate a avut. O simplă fotografie poate face minuni pe un blog. De ce? Pentru că mai întâi oamenii văd și apoi citesc. Și pentru că oricine este tentat să dea click pe un articol care are cel puțin o fotografie, decât pe unul care nu are deloc.

Așadar, o fotografie:

  • luminează articolul – un articol fără fotografii obosește ochii cititorului. Prea multe rânduri scrise unele sub altele, fără nicio pauză, te obosesc și te plictisesc chiar dacă articolul este foarte bine scris. Fă un pic de lumină cu o fotografie!

  • dă valoare articolului – dacă este în acord cu ceea ce ai scris. Nu pune poze doar de dragul de a le pune! Și nu pune pisici și cățeluși la un articol despre mâncare! Nu râdeți! Am întâlnit situații.

  • dă valoare blogului – dacă te folosești de lucrurile mărunte (da, iar vă bat la cap cu asta) care țin de postarea unei fotografii pe blog

ALTERNATIVE TEXT

Unul dintre lucrurile mărunte despre care vorbesc este Alternative Text. Atunci când postezi o fotografie, la setări ți se cere să completezi această căsuță. Cei mai mulți nici nu bagă de seamă acest lucru mărunt, iar la ei în căsuță apare ceva de genul: “IMG_22062015”.

Iată cum arată această căsuță pe blogul meu:

mopana-photo-alternative-text-01

De ce este așa de important acest lucru mărunt? Simplu, ajută la descoperirea ta de către Google. În afara tuturor celorlalte instrumente SEO (titlu, tag-uri, meta tag-uri etc.) fotografiile te ajută și ele foarte mult. Dar doar dacă te porți frumos cu ele.

Google nu vede poza, dar vede textul și te indexează pentru el. Dacă Google vede “IMG_22062015”, pe cine indexează? Câte astfel de situații credeți că întâlnește Google? Probabil, zeci de milioane. Dar dacă faceți ca în poza de mai jos?

mopana-photo-alternative-text-02Dacă am făcut așa, Google a indexat blogul meu. Mopana sunt eu, sau „brandul meu” cum îi place tatălui meu să-i spună :), am scris în primul capitol despre blogging. Vreți să vedeți cum m-a indexat? Vedeți în fotografia de mai jos!

mopana-photo-alternative-text-03Exceptând a doua fotografie de pe rândul doi (săgeată verde) toate sunt fotografiile mele 🙂 Dar puteți să faceți chiar voi căutarea cu „mopana” pe Google Images, ca să vedeți că nu mint. Plus că veți vedea că tot fotografiile mele sunt și pe următoarele 7 rânduri. Puteți face aceeași căutare și pe „lookaround99” și veți avea aceleași rezultate.

Nu-i așa că este cool să fii pe prima pagină la Google? Voi v-ați căutat pe Google?

CE FOTOGRAFII POSTEZI?

Și nu mă refer aici la un foto blog. Mă refer la un blog din orice altă nișă, de orice altă natură.

Postezi fotografii care să aibă legătură cu conținutul. Care să dea valoare conținutului și care să ajute și mai mult cititorul să înțeleagă ce ai scris.

Tot aici vă recomand și un program care să vă ajute la formatarea pozelor și pe care eu îl folosesc tot timpul. Bineînțeles că sunt multe altele care fac același lucru.

Cu http://webresizer.com puteți face:

  • crop – ca să alegeți partea cea mai bună dintr-o fotografie

  • chenar – dacă vreți ca poza să aibă o ramă

  • resize – pentru a-i da exact ce mărime doriți 600/400

  • micșorare – de la 2-3 MB la 50-100 B etc.

Ideea este să folosiți fotografii ale căror dimensiuni să fie cât mai mici pentru a se încărca foarte repede, pentru că altfel vă fug cititorii.

mopana-photo-alternative-text-05Cel mai bine este să folosiți propriile fotografii. Dacă, totuși, folosiți din alte surse este obligatoriu să dați credit sursei respective. Nu vreți să vă treziți cu un proces de la proprietari. Iar sursa o treceți ca în fotografia de mai jos.

mopana-photo-alternative-text-06

Cam asta ar fi despre fotografii și lucrurile mărunte care te ajută să ai un blog frumos și prietenos.

Așadar, BLOG-UL este o UNEALTĂ MAGICĂ ce-ți deschide porțile spre un viitor de vis. De ce nu ai încerca?

Țin să vă reamintesc faptul că tot ce scriu este din propria experiență și nu poate fi luat ca literă de lege. Dar dacă a funcționat pentru mine, de ce nu ar funcționa și pentru tine?

Dacă vreți să fiți la curent cu ultimele mele articole, puteți să dați follow blog-ului meu și veți fi siguri că nu le ratați!

Mai puteți citi:

26 thoughts on “Cum te ajută fotografiile în blogging? – How do photos help blogging?

  1. Yes, photos are key. Actually I started blogging to post my writing, and ever so slowly my blog has evolved into a mainly photo blog. (With the odd story from time to time). Bon week-end “Mopana”.

    Like

  2. Pingback: Today on look around! | look around!

  3. Helpful! That’s what my boyfriend always tells me to do as well. Name all my photos. Whenever I forgot to do so he would tell me I didn’t do it and make me name them lol. Thanks for sharing!

    Liked by 1 person

  4. Pingback: Cum faci trafic, pe zile și ore… – How we do traffic per days and hours… | look around!

Leave a comment