Blogging, Calea cea grea – Blogging, the hard way


For English version click here

Blogging fără rețelele sociale

Eu am ales calea cea grea. Fără Facebook, Twitter sau alte rețele sociale.

De ce? E foarte simplu.

Recunosc, când am dat start blogului meu m-am bazat pe faptul că am aproape 5000 de follower-i pe Facebook. Am crezut că această comunitate mă va ajuta să pornesc mai ușor la drum. Că prietenii mei vor intra pe blog și așa voi atrage cititori fideli și follow-eri.

Dar totul a fost în zadar. Facebook nu este blog. Una este să dai like-uri acolo la poze și texte scurte și alta este să intri pe un blog și să citești articole mai elaborate. Nu condamn pe nimeni. Trăim în secolul vitezei și totul se face rapid. Dar, superficial, cred eu.

mopana-blogging-the-hard-way-02Nu vreau să mint și să spun că Facebook și Twitter, unde am conturi, nu m-au ajutat deloc. Dar este prea puțin în comparație cu ceea ce așteptam eu. Recunosc, de asemenea, că nici nu m-am ocupat special de aceste două rețele de socializare. Pur și simplu postam acolo articolele scrise și atât. Ca să nu mai spun că pe Twitter am cont doar de ceva vreme. Deci, nu faceți ca mine. Folosiți rețelele sociale! Dacă aveți timp, bineînțeles.

Adevărul este că timpul meu este limitat. Și am preferat să-l dedic scrisului și promovării în blogosferă și să nu mă las distrasă de altceva (FB, Twitter etc.). Adică, am decis să comentez și să dau like-uri pe alte bloguri. Tocmai de aceea am spus că am ales calea cea grea a blogging-ului.

mopana-blogging-the-hard-way-01

Așa că a trebuit să iau totul de la zero, neștiind cum și de unde să încep. Dar nu îmi pare rău deloc. Am învățat enorm de multe lucruri care mi-au ajutat și îmi ajută în continuare.

Am învățat că, totuși, există zeci și sute de oameni care au bloguri (să nu zic milioane) și care, dacă știi să-i atragi cu articolele tale, îți devin cititori și prieteni adevărați.

Așadar, BLOG-UL este o UNEALTĂ MAGICĂ ce-ți deschide porțile spre un viitor de vis. De ce nu ai încerca?

Țin să vă reamintesc faptul că tot ce scriu este din propria experiență și nu poate fi luat ca literă de lege. Dar dacă a funcționat pentru mine, de ce nu ar funcționa și pentru tine?

Dacă vreți să fiți la curent cu ultimele mele articole, puteți să dați follow blog-ului meu și veți fi siguri că nu le ratați!

Mai puteți citi:

31 thoughts on “Blogging, Calea cea grea – Blogging, the hard way

 1. Sunt de acord cu tine Monica. Retele sociale au si ele rostul lor in promovare, dar trebuie folosite pentru scopul pentru care au fost create.

  Mult succes in continuare!
  Pe curand

  Liked by 1 person

 2. Nu știu care-i explicația, dar la majoritatea blogurilor la care am dat follow, efectul a fost nul. Nu am fost anunțat la apariția altui articol și trebuia să-l caut pe alte căi, dacă reușeam.

  Liked by 1 person

 3. Admir ceea ce exprimi, articolele tale, blogul, dar nu numai: modul în care culegi din viaţă lucruri pe care le exprimi atât de bine. Îmbogăţeşte-ne, în continuare, cu toate acestea, pe blog! P.S.: nici eu nu sunt fan fb.

  Liked by 1 person

  • Wow! Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase 🙂 Pur si simplu incerc sa fiu eu si observ ca lumea place oamenii directi. Si asta ma bucura.
   Multumesc inca o data ❤

   Liked by 1 person

 4. Nici eu nu am timp de facebook sau alte retele de acest gen insa m-au ajutat in mare parte pentru ca cititorii mei sunt un segment destul de limitat si e greu sa ii gasesti mai mult printre bloggeri. Eu nu am vrut sa leg contul personal de blog asa ca am pornit de la 0. E greu dar am tot timpul din lume sa cresc 🙂

  Liked by 1 person

 5. I love your approach. There is a certain satisfaction that my writing and by reading others you can raise real awareness by the most basic means.

  Like

 6. Pingback: Today on look around! | look around!

 7. Thank you for sharing your story. I confess that my fb and twitter will not help me with followers because there i have even less, so such hard path is familiar to me. You’re a very kind and supportive person, Mon, people like you for that valuable features!❤

  Liked by 1 person

  • I have to recognize that I don’t use my Facebook account too much, even if it looks like I do it. Maybe I have so many followers because I am a high school girl. Who knows?
   Thank you so much for your supportive words, my dear Ann ❤

   Liked by 1 person

 8. Great post and insightful as always! You have such a unique view of the world! 🙂 I use my social media mainly to promote links to my blog, but it’s done automatically so it’s not too much work or time consuming. I don’t use them that much aside from that.
  have a great day

  Liked by 1 person

 9. Pingback: Titlul articolului, magnet pentru cititori – The article’s Title, magnet for readers | look around!

 10. Pingback: ÎMPRIETENEȘTE-TE CU GOOGLE! – Be friend with GOOGLE! | look around!

 11. Pingback: Write what you want, but write! | look around!

 12. Pingback: Scrie ce vrei, dar scrie! – Write what you want, but write! | look around!

 13. Pingback: Cum te ajută fotografiile în blogging? – How do photos help blogging? | look around!

 14. Pingback: Cum faci trafic, pe zile și ore… – How we do traffic per days and hours… | look around!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s