Aventura Scandinavă – Scandinavian adventure


JUMP TO ENGLISH VERSION

      O nouă călătorie mi-a bătut la ușă în data de 22 Octombrie. O călătorie care pare obositoare, dar care te calmează și liniștește la cote maxime. Drumul meu, anevoios, spre Norvegia, își are începuturile în Suedia, locul în care am aterizat cu primul avion (la Stockholm), apoi în Norvegia la Oslo, unde am petrecut 2 zile.

Click pe foto pentru acces la galerie

mopana-scandinavian-adventure-01OSLO

      Bucuria și frica m-au cuprins din momentul în care am coborât din avion. Nu știam limba, aeroportul și mă simțeam străină și pierdută. Odată ajunsă în oraș, poate din cauza vremii ploioase, poate din cauza clădirilor de culori închise, poate din cauza fricii, nu știu exact de ce, dar mi s-a părut un oraș trist. O tristețe frumoasă totuși. Și chiar dacă mi s-a părut că arată trist, oamenii și locurile pe care le-am vizitat, mi-au dovedit contrariul. 

Click pe foto pentru acces la galerie

mopana-oslo-norway-01      Fiind în Oslo, nu puteam să ratez muzeul dedicat celebrilor vikingi. Aceștia au o istorie îndelungată și plină de vitejie. Mai ales că au fost navigatori și au străbătut mările în lung și în lat. 

Click pe foto pentru acces la galerie

mopana-oslo-norway-10     Iar acest fapt mă duce cu gândul la un alt muzeu la care am fost, cel dedicat vasului Fram. Vas care a ajuns până în Insula Paștelui. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că vasul se putea vizita. Și era acolo o cameră cu un simulator de frig, iar ceea ce simțeai, era temperatura pe care au simțit-o ei. 

Click pe foto pentru acces la galerie

mopana-oslo-fram-museum-03

     Apoi, pentru că am terminat cu muzeele, am pornit spre cetatea Akershus din port. 

Click pe foto pentru acces la galerie

mopana-road-to-the-fortress-04

      Așezată în mijlocul unui peisaj mirific, cetatea este plină de istorie. Fiecare pas pe care-l faci în interiorul ei este un pas spre vremuri demult apuse, pline de măreție. Dar mai bine vă las pe voi să dați frâu liber imaginației uitându-vă la fotografiile pe care le-am făcut. 

Click pe foto pentru acces la galerie

mopana-oslo-akershus-fortress-01

      Dupa această experiență, am pornit spre cameră, pregătită pentru plecarea de a doua zi, spre Tromso. Orașul unde aveam s-o întâlnesc pe Aurora. Aurora Borealis, desigur. 🙂

      Dar despre Luminile Nordului voi scrie în articolul următor.

mopana-northern-lights-tromso-01

Me and Mom

63 thoughts on “Aventura Scandinavă – Scandinavian adventure

  1. Awesome photos Monica! It takes some courage to go a place that you don’t know the language. It sounds like it was more than worth the risk!! My Dad made a model of a viking ship. I still have it. I look forward to hearing more of your adventure. I wish you safe travels.

    Liked by 1 person

  2. Pingback: Aventura Scandinavă – Scandinavian adventure — look around! | Le Bien-Etre au bout des Doigts

  3. Pingback: Urmărind Luminile Nordului – Chasing the Northern Lights | look around!

  4. Wow imi plac foarte mult articolele despre calatorii in alte tari. Daca vrei, fa o vizita paginei mele si in special ultimului articol care vizeaza sfaturi de calatorii. Ar fi super! Great job by the way! lightsbytheway.wordpress.com/2017/05/01/cum-sa-calatoresti-mult-cu-bani-putini/?preview=true

    Liked by 1 person

Leave a comment