Cuvintele nu mor, ci omoară – Words do not die, but they kill…


For English version click here

Doare când vezi că părțile tale vulnerabile sunt ca o ușă deschisă pentru fiecare trecător

Source: Google Image

Source: Google Image

Copile, problema e alta. Oricât le-ai regreta, cuvintele nu mor, ci omoară. Câte răni pot porni de la câteva cuvinte? Câte răni pot fi redeschise? Din trăirile mele… Foarte multe. Cuvintele care mi-au creat suferință încă răsună în capul meu.

De multe ori, oamenii văd sau caută o parte vulnerabilă și fragilă, numai bună de lovit. Partea tristă este un cuvânt, care de multe ori, e asemeni unei pietre aruncate în mare, și pe care nu o vezi cât de adânc poate să ajungă.

Doare când vezi că părțile tale vulnerabile sunt ca o ușă deschisă pentru fiecare trecător. E trist ca, după un timp, în care te-ai obișnuit cu vechea suferință și ți-ai bandajat rănile atât de mult până s-au închis, să apară cineva, care prin câteva cuvinte să te facă să simți un curent rece prin vene și lacrimi amare pe față.

Cuvintele nu mor, ci omoară

Adevărul doare, dar fiecare rană deschisă de cuvintele rele, poate fi închisă ușor de câteva persoane dragi care știu să folosească cuvinte pline de speranță și să ofere o mângâiere caldă, liniștind un suflet plăpând.

Advertisements

24 thoughts on “Cuvintele nu mor, ci omoară – Words do not die, but they kill…

 1. Nu toată lumea are ușile deschise. Unii și-au pus șapte lacăte și nu le poți descuia nici cu cele mai bune intenții. Nici așa nu-i bine.
  O duminică în care să auzi numai cuvinte frumoase! 🙂

  Liked by 1 person

 2. Imi rasuna si acum cuvinte in minte care m-au chinuit ani din viata. Cred ca atunci cand iti zice cineva apropiat ceva, nu poti uita cu ajutorul altcuiva. Poti doar sa arunci amintirile intr-un colt de minte si sa te faci ca nu mai bagi in seama, insa nu se sterg de acolo.. :((

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Today on look around! | look around!

 4. I am ashamed to admit that I have used words to injure people in a way that they cannot defend against. There was never a good reason to do it (even though I easily justified it then), and I am glad I have changed because you are certainly correct. bows

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s