Efemeritatea unei Vacanțe de Vis – The transience of a dream holiday


For English version click here

.

După cum am spus într-un post anterior (citește aici „O mică vacanță de vis”), vacanța înseamnă mai mult decât o drumeție. Ea însăși reprezintă bucurie și pace, libertate și liniște. Adevărata frumusețe a unei vacanțe este oferită de noul orizont deschis care bucură ochii, mintea și spiritul. Pașii mei au urmat calea spre Slănic Prahova, spre Salina Unirea și spre Baia Roșie.

În prima parte a acestui post vă ofer câteva imagini cu frumusețea țării mele și cu marea peșteră de sare.

Drumul spre Salina Unirea și Muntele de Sare

Salina Unirea, un Colț de Rai sub pământ

În cea de-a doua parte a istorisirii, vreau să vă arăt locul în care am stat.

Resortul de vis de la Baia Roșie

Iar acum, la sfârșit o să spun că nu am multe de povestit despre acest colț de rai. A fost totul mult prea perfect, mai ales noaptea în care libertatea m-a luat de mână și mi-a oferit prilejul de a alerga Desculță în iarbă. Din păcate… Acest moment a fost efemer și unic. Parcă eu și natura eram împreună, fără blocaje, fără obstacole. Eram singură, afară, în mijlocul nopții. Priveam lumina stelelor și simțeam iarba și pământul. Un loc minunat, o poveste nescrisă, un moment efemer și o amintire de neuitat.

28 thoughts on “Efemeritatea unei Vacanțe de Vis – The transience of a dream holiday

  1. well described Monica, I love the pictures and I really liked the line where you say freedom took your hands !! well written. 🙂 The Tunnel looks so huge!

    Liked by 1 person

Leave a comment